Защо www.bg-restavrator.com?

Идеята на сайта е да се даде възможността на хора, които имат старинни, класически или антични предмети, или са съпричастни по някакъв начин към реставрирането, запазването и консервирането на ценности от всякакъв характер, да обменят опит и информация за услуги, реставраторски процеси, пазари и стойности на техните предмети.

Много често хора с опит в реставрирането могат да дадат добра идея за процес или техника, които могат да се приложат не само върху един предмет, но и върху широк спектър от предмети (например хромирането на авточасти може да се приложи за възстановяването на хромирани детайли върху часовници и т.н.) Или има хора, които на базата на богатия си опит са усвоили или дори измислили конкретна реставраторска техника. Една от идеите на този сайт е да се даде терен на тези хора да разкажат за уменията си и да споделят опита си. Със сигурност те ще научат нещо ново от други хора, които също в този момент споделят познанията си на сайт-а.

Възможно е също да нямате никакъв опит с реставрирането, а просто да искате да възвърнете красивия облик на любим предмет. Тогава просто задайте въпроса си в „Централна дискусионна  аудитория” и някой с опит и познание ще ви помогне.

Така ще се получи един постоянен поток от информация, който ще помогне на всеки един от нас да се научи как по-добре да запази и съхрани нещата, които обича.

Една от другите идеи на сайт-а е да съберем всякакви колекционери на едно място и да предоставим „обща борса” за антични и класически предмети. Тук ще може да предложите вашите ценности на много широк кръг от хора, всеки от които е или колекционер или поне ценител.

И не на последно място искаме и да създадем каталог на бизнеси и професионалисти в реставрирането, както и на други услуги, които могат да бъдат полезни на реставратори и колекционери. Затова ако се занимавате с реставрация и колекционерство професионално или имате бизнес, който може да предложи подобни услуги, изпратете ни информацията си и ние безплатно ще качим данните ви на сайт-а, за да може всеки посетител да знае за вас.

Очакваме ви!

Екипът на bg-restavrator.com

запитвания и въпроси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.