Част от моята колекция от фотоапарати

Това са моите класически фотоапарати, всичките функционират с изключение на Зорки 3м.

ФЕД и Зорки 3м копия на фотоапаратите Лейка.
Този ФЕД беше старателно ремонтиран и почистен от мен преди няколко години и сега работи добре, но заради слабия обектив снимките са по-скоро с творчески характер.
Светлинното платно имаше няколко малки дупки, реставрирах го с помощта на черен пигмент и универсално гумено лепило, забъркани заедно и положени с помощта на игла върху платното. Ако не се ремонтира платното при появата на такива дупки снимането с фотоапарата става невъзможно, тъй като светлината през обектива преминава свободно към филма и се появяват светли петна или в най-лошия случай става преекспониране на филма.

Любимият ми от детските години Бейрета, сега със счупен спусък. Този фотоапарат е много елементарен, произведен е в ГДР и работи перфектно. На обектива има пиктограми на облаци и слънце, което помага за работата с фотоапарата дори и без светломер. Имам много добри снимки с този фотоапарат, навремето моите родители ми го купиха от ЦУМ, доста лента е минала през него.

Великолепният Зорки 10 с автоматична експозиция; красив и непрактичен.

Канон АЕ-1, първият SLR с микропроцесор, автоматично експониране и супер ясен окуляр през обектива. Най-добрият фотоапарат, който съм имал и който ползвам постоянно. Прекрасни цветни и черно-бели снимки, дълбочина на полето и голям избор от обективи и аксесоари.

ФЕД и Зорки 3м
ФЕД и Зорки 3м
ФЕД и Зорки 3м
Берета лице
Берета отгоре
Зорки 10 от горе
Зорки 10 лице
Зорки 10 зареждане
Зорки 10
Канон АЕ-1 от горе
Канон АЕ-1 лице
Канон АЕ-1 гръб
Коментари (0)
Информация
Създадено:
Редактирано: