Карбуратор Вебер (Weber) за Лада 1200 - 1600

Оригинален карбуратор Вебер за автомобили Лада/ВАЗ 1200 и 1600.

Компанията Вебер е предлагала комплект карбуратор за Лада на базата на 32/36 DGV с адаптер за кутията на въздушния филтър. Модела 32/36 DGV има по-големи въздушни канали от ладовия карбуратор което увеличава въздушния поток а от там и мощността, също е и по-нов модел от ладовия. Габаритите, захващането и функцията на лостовете за газта и смукача са идентични с ладовия карбуратор с механичен смукач. Този модел се продава и до днес и е препоръчан ъпгрейд за Лада. Линк към карбуратора на уебсайта на Вебер

За съжаление адаптери за Лада за този карбуратор не се продават повече, така че монтирането на кутията за въздушния филтър зависи от вас. Монтирането на отворени/спортни въздушни филтри не е желателно защото всмукателните и изпускателни колектори са едни върху други, което загрява допълнително въздушния поток към карбуратора, затова и оригиналната филтърна кутия има този дълъг „нос“. Заради тази конструктивна особеност на ладовия двигател, често и горивото в съда с поплавъка загрява и дори ври, затова е задължително при поставянето на карбуратора да се монтира и тавичката от оригиналния карбуратор отдолу, а дори и да се добави топлинна изолация върху изпускателните колектори. Често тези конструктивни недостатъци водят до лоша работа на двигателя при топло време.

Размер на жигльорите за 1600 кубиков двигател. По тази таблица може да купите и втора употреба Вебер и да подмените жигльорите с тези по-долу за правилна работа на двигателя.

Част

Основен

Вторичен

допълнителен въздушен канал

3.50

3.50

основен горивен жигльор

1.40

1.40

жигльор за свободен ход

.55

.45

емулсифайър/емулгатор

F50

F50

въздушен жигльор

1.70

1.40

жигльор на ускорителната помпа

.50

-

комплект Вебер за Лада
стар карбуратор Вебер
нов Вебер 32/36 DGV
нов Вебер 32/36 DGV лостове
Коментари (0)
Информация
Създадено:
Редактирано: