1949 Talbot Lago T26 Grand Sport SWB par Saoutchik

Продаден за 1.9 милиона долара на "Арткуриал" търг.


Талбот Лаго Т25 Гранд Спорт SWB с купе от Саутшик.
Този автомобил е най-комплексното купе някога произведено от Саутшик - Френска дизайн компания, която е произвеждала купета за най-скупите автомобили в света в средата на миналия век. Специално този автомобил е бил смятан за най-красивото Френско купе от епохата след Втората Световна Война и е разполагал с всяка възможа екстра и луксозен елемент познат на дизайнерите от това време. С този автомобил дизайн компанията е посещавала автомобилните изложения и е представяла своите способности на заможни клиенти. Само четири автомобила с това купе са били произведени. Колата е била боядисана в тъмно синьо с множество екстравагантни хромирани елементи.
Колата е притежание на богат френски колекционер Рогер Байлон. Складира автомобила под навес във Френските полета изложен на елементите в продължение на 30 години заедно с повече от 200 извънредно редки автомобила.
Автомобила е продаден на търг за 1.9 милиона долара през 2017, като според оценката на реставратори ще струва друг един милион долара да бъде въстановен. Но това дори не е новината, новината е че след като бъде реставриран тази инвестиция от 2.9 милиона долара ще се възвърне.

Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Talbot Lаgo
Коментари (0)
Информация
Създадено:
Редактирано: