Как да каталогизираме колекция от банкноти онлайн

Ако сте като мен и имате средно голяма колекция от банкноти, подредени прилежно в албум със страници специално направени за архивиране на ценни документи, прибран в каса и скрит от поглед,  много често не може да сте сигурен какво имате и какво ви липсва в колекцията. Това е проблем когато избирате нови попълнения за колекцията си, още повече ако не помните в детайл какво качество банкноти имате, от коя точно година и номинация са и коя разновидност на подписите имате. За щастие сега съществуват много варианти за онлайн каталогизиране на колекции от банкноти и това вече не е проблем. С помощта на вашия мобилен телефон може да проверите какви банкноти имате и какво състояние и вариант са без да се налага да вадите албума и да прелиствате страниците, докато сте на път и далеч от дома си. По-долу изброявам няколко варианта от който първият и препоръчан от мен е Колнект.

Синьото каре по-долу на което в дясно пише Colnect е малък плъгин за уебсайтове които може да се ползва вместо подпис на форуми и социални мрежи от всеки. Този специално е с моя акаунт и показва колко банкноти имам в момента в колекцията си, както и моето потребителско име. Сайта е преведен на български и е безплатен.

Там може да намерите други колекционери на български банкноти, много от който са българи.

My collection on Colnect

България : Банкноти : Списък със серии


Hobby Keeper: software for collectors

Hobbykeeper предлага професионален софтуер за каталогизиране на вашата колекция с множество опции за година, каталожен номер, описание и тнт. (повече от 50 отделни опции). Колекцията ви може да бъде подредена в групи според вашите изисквания, с опции за добавяне на линкове към онлайн ресурси и уебсайтове. Позволява да сложите до 10 снимки за всяка отделна банкнота, както и да принтирате и сваляте вашата колекция в Ексел и PDF формат. Работи на Windows и няма нужда от достъп до мрежата. Цената му е 25$


Collection Manager Software - MyCollection.co

Mycollection е платен уебсайт за организиране и разглеждане на вашата колекция онлайн. Има безплатна опция до 100 артикула и една група, но за да е полезен трябва да се абонирате, което струва 5$ на месец. Сайтът позволява да държите запис на купени и продадени артикули, кога са купени и продадени.


Collection Management - CollecOnline

Colleconline е безплатен за ползване уебсайт за организиране и разглеждане на вашата колекция онлайн. Сайта е анонимен а регистрацията е само с имейл. Може да изберете какво съдържание да покажете и какво да скриете за другите потребители. Работи на компютър, телефон и пад. Колекцията ви може да бъде запазена като PDF или Ексел документ и свалена за офлайн разглеждане.


iCollectr | Collectible Items Management System

Icollectr е изчистен и лесен за използване уебсайт на английски за всякакви колекции. Сайтът позволява свалянето на вашата колекция в CSV формат за работа с Ексел и е безплатен за ползване.

Коментари (0)
Информация
Категория:
Създадено:
Редактирано:
1-12