Как да почистим сребърен пръстен или предмети от сребро

Два различни примера как да почистим сребърен пръстен, единият съм го пробвал лично а другият намерих в интернета. Примерите са много лесни за приложение а материалите налични във всеки дом и могат да бъдат приложени на всякакви сребърни предмети.

id4gtkt4ayzfxpfxv9fzwjz3kuprtgll.jpg

Много често сребърните пръстени който носим имат захабен и износен вид който лесно може да бъде отстранен с малко усилия от наша страна. Причината за този износен вид са препаратите за миене на съдове и всички други почистващи препарати за домашно ползване, както и ежедневното носене на пръстена. Първият даден пример за почистване на сребро е много лесен и бърз, но няма дълбочината на почистване както при втория.

Първи метод:
Необходими са паста и четка за зъби.
Полагате умерено количество паста на четката и под слаба струя вода полирате повърхността на пръстена докато не сте доволни от резултата. Резултата от полирането и почистването е ясно видим и върху четката чийто косъмчета става синьо черни и върху пръстена който започва да блести.

Втори метод:
Необходими са сода за хляб, алуминиево фолио за печене, сол, купичка и гореща вода (не вряла).
Полагате фолиото в купичката така че да я покрие цялата, фолиото може да бъде намачкано за да има повече контакт с пръстена в съда. Добавяте сода и сол и поливате с горещата вода, разбърквате докато се разтворят напълно. Полагате среброто, така че да допира фолиото и оставяте така да преседи известно време. След като сте доволни от чистотата на среброто го изваждате и подсушавате. Среброто ще е почистено, но не и полирано. За полирането се използва паста и четка за зъби или паста за полиране на метални предмети. Заместител за содата може да бъде и "Калгон" ако той ви е наличен.
Използването на фолио е изключително важно, тъй като замърсителите преминават от среброто във фолиото.


Внимание! Ако имате антично сребро, което е патинирано от времето, не ползвайте тези методи защото ще премахнат патината, а тя добавя стойност към вашите антики.

Коментари (0)
Информация
Категория:
Създадено:
Редактирано:
1-12