Как да реставрираме Ковровец к175Б - ЧАСТ II

Захванах се с възстановяването на някои детайли.

Първо - фарът. Реших да ползвам този от по-стария модел. Корпусът беше доста по-запазен. А километражът беше много интересен поне за мен. Вървеше надолу с главата.

bgafgkbsgk6euastsckjkuzphxmcgt3c.jpg

Свалих боята, изправих една вдлъбнатина и след като го грундирах - последва черната боя с няколко слоя лак.

7vdywejqvjis3kkdunn3hvt8qlbcpjxk.jpgbnbdgteb9rhphedsfuccpe8frhvusqb9.jpgn5rtmwbragyzxmwriywhykhkm9qbjxgw.jpgw7shmyhabfqyl4xvtygenscwd8aabik6.jpg3f6ti3akuqqqzxrqz62knkrgls2xgqx8.jpg

Същата процедура сполетя и ауспусите, които също взех от по-стария модел. За разлика от моите, които бяха хромирани, но много ужулени и смачкани - тези бяха изключително прави и запазени. Проблемът е, че бяха боядисани (заводски) в червено.

gppcwx8wktmusk9f94nykx3x5hqcpugc.jpgedy975es3dfpabu8fienhyw2vnj5kxtr.jpgywyvq2zljhg67vkbv3qxb2vg6szqq4b9.jpg

Стопчето не изглеждаше никак добре. Затова реших да ползвам това от по-стария модел. То е малко по-голямо и по-издължено. Лично на мен ми допадна доста... А и на мотора застана много добре.

juqs5ucfsx8seybpzwq2huzt7ss3bvam.jpgkqa2gmvsh4sfqpnlqyxkci2frlgmlqcy.jpgpyqx7tfbn9avglwm8mphcwehfdbxbc6f.jpgvsszivpzwsqbrjkczglzqwhn6l9ci9sj.jpg3xxrkvpbtmautnhy9thyvi3l7krkds5u.jpg

Ще споделя и една зимна фотосесия... Временно замразяване на проекта - все пак съм студентче и парите не падат от небето.

9irjxycqcnjdxldzftrwa88tmkvnenuk.jpga6trl2vjn79sl8dlh63rdrzpldzq8m6d.jpg2zi35rghvhhfdyxksgm5uksrwb93f2j3.jpg8ebpis4x6gujlrjukqkyyzndpwskbd4m.jpgkycp7ypisdsanwayvciwvrlpvqq28x9r.jpg

И когато имах свободно време го прекарвах мръзнейки в гаража, търкайки двигателя с телена четка, и шкурка (от най-едра към водна). Нямам снимки освен тази, но на нея нищо не се вижда.

bknkh4uahav2gq6hxfsrynjc3jbuah4l.jpg

Вече съвсем пресни снимки, от преди седмица-две, когато успях да направя прилична центровка на двигателя. Сега пали доста по-лесно от преди.

66mwrk2c3elyeqfqe7vqctv8b3g7rxeh.jpgz3gwmn66pf5aw2fq3sqqwrwwvsruvtjc.jpg9nqz7vzun9festqvpshkdvhi2wyquajx.jpg

И като подарък за стария Ковров, поръчах тези неща от rustymania.com:

-Оригинален багажник за Ковровец:

cadfarnbyfcvuca9uvvqxwnfngxhlsbv.jpg

-Седалка, която не е от Ковровец, но лесно може да се пригоди и мисля, че много повече ще му отива, отколкото да поръчам от някой тапицер:

qsz78pkinsgqkyndtchudg7m2v8tdi3y.jpg

Много история и дух носи мотора в себе си. Тези дни ще си ходя на село и ще потърся малко черно бели снимки. За да се опитам да го пресъздам чувството което изпитвам когато го гледам. Понякога просто си седя на барбекюто и го гледам спрян върху зелената трева. Просто изпитвам удоволствие.

За хромираните детайли... питал съм много колеги в други ретро форуми и отговора винаги е един и същи. В България все още няма място, където да предлагат качествено хромиране. За 1 година и всичко почва да се бели.
Затова сега съм се захванал с много сложната задача да си намеря нови хромирани капли и спици, защото това е частта от Ковровеца, която най-много ми боде в очите. А времернно смятам да направя каплите черни (с много гланц) като цвета на другите части, а самите спици и гайките им - сребристи. За барабаните още се чудя. Ще дойде малко къстъм, но е само временно и поне ще изглежда малко по-добре.
Също си търся и хубави гуми, НО да не развалят визията на мотора. Навсякъде ми предлагат сликове или кросови гуми. А аз искам нещо олд скуул.

Като цяло този месец няма да имам почти никакво време за машината, понеже ще съм на другия край на България. Но през Октомври първата работа ще е да ревизирам спирачната система и да освежа старите капли. Също ще гледам да монтирам новите детайли.

Коментари (0)
Информация
Създадено:
Редактирано:
1-12