Как да направим дигитален каталог на нашата колекция от банкноти, монети, марки и други

От много време търся безплатна апликация с която да каталогизирам колекцията си от банкноти. Една такава апликация е Colnect.com, тя обаче е само онлайн а аз искам да имам „твърдо“ копие на колекцията на компютъра и телефона си. Причината е че искам когато ми се наложи лесно да видя коя банкнотa имам и в какво състояние без да разчитам на интернет, wi-fi и cellular връзки за това.  Преди време започнах да използвам апликацията Опен–Нумизмат от която съм много доволен както с лесно ползване така и с надеждност при съхранението на направените от мен каталози.

Опен–Нумизмат (OpenNumismat) е безплатна апликация за каталогизиране на колекции от най-различни предмети в дигитален вид. Колекцията се създава и съхранява във формат SQLite database на вашия компютър и може да бъде експортвана и разглеждана на Андроид, както и онлайн в HTML формат. Апликацията е преведена на български език, който може да бъде избран при инсталацията или в последствие от File/Settings. Процеса по добавянето и подреждането на вашата колекция е лесен и интуитивен а създадените колекции се запазват автоматично от апликацията в папка избрана от вас в опциите на програмата. Апликацията идва с примерен каталог на Евро монети който може да използвате като отправна точка за направата на вашия каталог.

Избор на език.

При инсталирането на апликацията Уиндоус дава предупреждение че апликацията е от неизвестен издател – това е предупреждение че издателите на програмата не са платили за дигитален сертификат от Майкрософт.  Това е така защото тази апликация е напълно безплатна и свободна за модифициране от вас, съответно издателите не получават финансова компенсация за труда и времето си и не са заплатили регистрацията с Майкрософт. Лично за мен това не е проблем а и модерните браузери имат автоматичен скан за вируси при свалянето на апликации от нета. Въпреки всичко ако заредите тази апликация го правите на свой собствен риск, без право на съдействие или компенсация за проблеми възникнали при използването на апликацията от издателите на OpenNumismat или BG-Restavrator.com.

Инсталация.

Уебсайт: http://opennumismat.github.io/

Сваляне от тук: OpenNumismat

Или сваляне от тук: OpenNumismat-1.7.7.exe

Ако използвате тази апликация и сте доволни от нея може да помогнете за по-нататъшното и развитие като я споделите на Фейсбук или Туйтър от началната страница на OpenNumismat.

Коментари (0)
Информация
Създадено:
Редактирано:
1-12